> column.php?nr=38878&stuurdoor

Column

 
 

Domineesbriefje 96

‘Het verhaal gaat…’ Het is de titel van de fraaie reeks boeken die Nico ter Linden (overleden 28 januari 2018) bij de bijbel schiep. Hervertellingen. Het zijn zes delen geworden. Sommige delen zijn nog nieuw te verkrijgen, de meeste ook tweedehands. Met vermeldingen als: ‘In prima staat’, ‘Als nieuw’ of simpelweg ‘Goed’. Lange tijd had ik vijf van de zes delen, maar om de een of andere reden miste ik deel 5 bij De Geschriften uit het Oude testament. Om deze leegte te vullen besloot ik het alsnog aan te schaffen.
Nu komt het niet vaak voor dat ik via een webwinkel tweedehands boeken bestel. Ik ben er huiverig voor. Zelf heb ik altijd geprobeerd boeken schoon te houden. Geen ezelsoren en geen strepen. Dan liever aantekeningen maken. Blijft het boek tenminste toonbaar. De laatste tijd word ik er iets makkelijker in, onder het motto: dit boek zal nooit weer in andere handen komen. Wat natuurlijk een diep droevige constatering is.
Maar goed. Ik besloot dus deel 5 uit de reeks alsnog aan te schaffen. Dat kon alleen tweedehands. En ik weet nu niet meer welke kwalificatie het boek kreeg, waarschijnlijk ‘Goed’. Ik was dus verrast toen ik het boek tenslotte in handen had. Want het bleek een oud bibliotheekboek te zijn. Stevig karton, zwaar beplakt en bestempeld. Hoeveelste-hands zou het zijn? Tot overmaat van ramp was er met een groot blauw stempel ingezet: Afgeschreven.
Dit boek werd nu dus toch nog gelezen. Mooi. Maar was het afgeschreven zijn niet symptomatisch voor veel meer pijn?


Terug

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zeist
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl