> agenda

Agenda

16 mei 2022, 20:15 uur

'Het dopers gesprek' in de DG Singelkerk

Doopsgezinde Singelkerk Amsterdam

Op maandag 16 mei spreekt Ron Meyer, vakbondsman, oud-voorzitter en schrijver van het boek “De onmisbaren”, een ode aan de klasse van de schoonmakers, pakketbezorgers en zorgverleners, die hij terugbrengt in het publieke debat.
Ron Meyer spreekt over de omstandigheden waarin hij zelf is opgegroeid, de trots en het (on)rechtvaardigheidsgevoel dat hij van huis uit meekreeg en wat dat betekent voor zijn wereldbeeld en voor zijn inzet voor een betere wereld. Een wereld waar hij midden in staat en waarin hij als vakbondsman steeds geconfronteerd wordt met kansongelijkheid, achterstelling en ongelijkwaardigheid. Welk positief perspectief en welke ambitie en hoop kunnen ontleend worden aan de inzichten die Ron Meyer van huis uit meekreeg, in de strijd scherpte en in reflectie een plek gaf?
 
Het gesprek met Ron Meyer is een aflevering in de serie persoonlijke ontmoetingen die dit najaar in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvindt.

In de prachtige oude kerkzaal gaan sprekers van naam na een korte inleiding in discussie met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving. En jij kunt erbij zijn.

Schuif aan, luister en ga – desgewenst – mee in gesprek. Aanmelding vooraf is gewenst. Meld je aan via: AANMELDEN. Met je aanmelding rekenen we op je komst!

dopers gesprek


Terug
 
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zeist
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl