> agenda

9 mei 2022, 10:06 uur

FIETSEN VOOR AZC

Doopsgezinde Gemeente Zeist, Pauw van Wieldrechtlaan 29A Zeist

Sinds eindapril zijn er asielzoekers op Kamp van Zeist. Een deel van de mensen komt van andere locaties. Velen hebben een status en wachten op een plekje. Er reisden bijvoorbeeld al weer mensen door naar Nijmegen.

Het is echt een noodopvang. Het maakt indruk om er rond te lopen, mensen slapen in tenten en hebben bijna nog niks. En sommigen komen echt van een betere plek. Maar iedereen doet zijn best en per dag zijn de voorzieningen beter. Zo werkt COA aan beter licht, verwarming, etc

Volgende week hopen we samenwerking met Meander Omnium e.a. op te starten voor hulp en activiteiten etc

Ze zitten te springen om fietsen. Liever nog vandaag dan morgen. Damesfietsen en kinderfietsen.

We proberen wel wat te regelen nu maar veel mensen zijn met vakantie. Ik denk dat het nog even duurt voordat eea echt goed op gang komt.

Misschien zien jullie kans om binnen jullie netwerk te kijken of er al een paar fietsen te bemachtigen zijn. En dat iemand die naar ze toe kan brengen…

Mondjesmaat komt er al wat binnen begrijp ik. Al komen er nu snel nog maar 5 fietsen bij dat zou al fijn zijn. Dan kunnen ze meteen wat doen.

Frederique Koning ( f.koning@zeist.nl )

hulpvraag fietsen voor AZC

2022 Doopsgezind.nl