> agenda

Agenda

2 juni 2022, 10:00 uur

OP VERHAAL KOMEN - contextueel Bijbellezen

In een serie van drie bijeenkomsten Op Verhaal Komen, werken we met de methode van contextueel Bijbellezen. Contextueel Bijbellezen begint niet bij de Bijbel, maar bij levens van mensen. De Bijbel is een gesprekspartner in het geheel, niet het uitgangspunt. We gaan met elkaar in gesprek: wat houdt ons bezig? Wat speelt er in de samenleving? Vervolgens leggen we verhalen uit de Bijbel naast ons eigen verhaal. Dan gebeuren er verrassende dingen! Veel mensen zeggen: 'Zo heb ik de tekst nog nooit gelezen.' Steeds komt ook de vraag aan bod: tot welk handelen worden we geïnspireerd? 

Na een korte inleiding over het ontstaan en de methode van contextueel Bijbellezen gaan we zelf met een voorbeeld aan de slag. 
Deze bijeenkomsten vinden afwisselend in de Doopsgezinde en Lutherse Kerk in Zeist plaats, zodat we niet alleen de Bijbel (opnieuw) ontmoeten, maar ook onze geloofsgenoten om de hoek en in de regio.

Wanneer: drie donderdagen: 2, 9 en 16 juni
Tijd: 10.00-12.00 uur
Leiding: ds. Maaike de Jong (Doopsgezinde Gemeente Zeist), ds. Hetty Brederoo (Evangelisch Lutherse Gemeente Utrecht-Zeist) en ds. Carolien Cornelissen (Doopsgezinde Gemeente Utrecht).
Plaats:  Wisselend in de Lutherkapel in Zeist en de Doopsgezinde kerk in Zeist.

U kunt zich opgeven bij ds. Maaike de Jong: ds.maaikedejong@gmail.com of 06 41 82 78 13.


Terug
 
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zeist
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl