> agenda

Agenda

8 februari 2023, 19:30 uur

Op Verhaal Komen contextueel bijbellezen. Nieuwe serie bijeenkomsten in februari

8 en 22/2 Oudegracht 270 Utrecht, 15/2 Hamburgerstraat 11 Utrecht

In Op Verhaal Komen, werken we met de methode van contextueel bijbellezen. Contextueel bijbellezen begint bij levens van mensen. We gaan met elkaar in gesprek: wat houdt ons bezig? Wat speelt er in de samenleving? Vervolgens leggen we een Bijbelverhaal naast ons eigen verhaal, waardoor de Bijbel als het ware een gesprekspartner wordt. Bij Op Verhaal Komen laten we het niet bij woorden alleen, steeds komt ook de vraag aan bod: tot welk handelen worden we geïnspireerd? 

Eerdere deelnemers zeggen over Op Verhaal Komen:
“Bijzonder om te merken hoe je in korte tijd de diepte in kan met elkaar en iets van God kunt ervaren in je eigen verhaal. Dat gaat niet alléén, daar hebben we elkaar voor nodig. Het waren waardevolle ontmoetingen en ik sluit me aan bij de deelnemers die vroegen: er komt toch wel een vervolg?”
Bij deze de kans om (weer) mee te doen. Van harte welkom!

Deze serie is een samenwerking tussen Doopsgezinden en Lutheranen in Utrecht en Zeist. De bijeenkomsten vinden daarom plaats afwisselend in de Doopsgezinde en Lutherse Kerk in Utrecht, zodat we niet alleen de Bijbel (opnieuw) ontmoeten, maar ook geloofsgenoten om de hoek en in de regio.

Wanneer: drie woensdagavonden 8, 15 en 22 februari 2023
Tijd: 19.30-21.30u
Leiding: ds. Maaike de Jong (Doopsgezinde Gemeente Zeist), ds. Hetty Brederoo (Lutherse Gemeente Utrecht-Zeist) en ds. Carolien Cornelissen (Doopsgezinde Gemeente Utrecht).
Plaats: 
8 en 22 februari in de doopsgezinde kerk Utrecht, Oudegracht 270 (ingang via Reguliersteeg, groene tuindeur tegenover nummer 6)
15 februari in de Lutherse kerk Utrecht, Hamburgerstraat 11

Informatie en aanmelden: Maaike de Jong 0641827813 of via ds.maaikdejong@gmail.com.

Op verhaal komen


Terug
 
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zeist
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl