> agenda

Agenda

 
2 mei 2023, 20:00 uur

De poppenspeler van Warschau

Kerk van de Evangelische Broedergemeente, Zusterplein, Zeist

Warschau 1939. De Duitsers vallen Polen binnen en de Tweede Wereldoorlog begint. Mika Hernsteyn, een joodse tiener probeert te overleven in het getto van Warschau. In een oude jasvan zijn opa, vol met verborgen zakken, vindt hij enkele handpoppen. Samen met zijn nichtje Elly brengt hij die tot leven. Met zijn poppenspel vrolijkt hij zieke kinderen op, verslagen buren en wanhopige familieleden Iedereen in het getto heeft het over de magie van die poppenspeler die niet alleen afleiding, maar ook troost biedt.
Tot de jongen op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot een geheim leven. Dat levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd lijkt ontsnappen onmogelijk. Wie overleeft die hel op aarde? Welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?
De poppenspeler van Warschau is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven,
bezien vanuit het perspectief van vriend én vijand. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft zelfs in tijden van oorlog en chaos.
Deze muzikale vertelvoorstelling (10+) duurt zo’n 70 minuten en is gebaseerd op de gelijknamige roman De poppenspeler van  Warschau van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver. Zij gebruikte ware feiten en werkelijke personages als basis voor haar roman.

Een voorstelling van Trio Wilde Eend: Gottfrid van Eck, vertelling & klarinet; Tessa Zoutendijk, viool; Juul Beerda, accordeon.
Meer informatie: www.wilde-eendproducties.nl,
info@wilde-eendproducties.nl, tel. 06 - 2831 6474 (Gottfrid)


Terug
 
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zeist
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl