> nieuws

Nieuws

10 oktober 2014

Tweedehands kleding

Het is al een lange doperse traditie dat goede gebruikte kleding wordt verzameld en verstuurd naar gebieden in de wereld waar dat goed van pas komt. Aanvankelijk gingen kort na de tweede wereldoorlog hele scheepsladingen naar Paraguay en karrenvrachten naar verschillende Europese steden. Tegenwoordig haalt Samís Kledingactie, dat een samenwerkingsverband heeft met de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO), de kleding op in Mennoís Pleats.

Gaat de kleding die in Mennoís Pleats wordt verzameld en gesorteerd nu naar de vluchtelingen in SyriŽ? Het antwoord daarop is nee en ja. Nee de kleding gaat niet rechtstreeks naar de vluchtelingen uit SyriŽ of welk ander gebied waar vluchtelingen kampen zijn. Ja, de opbrengst van de kledinginzameling gaat naar noodhulp-, wederopbouw- en preventieprojecten van Cordaid Mensen in Nood. Indirect wordt met de inzameling van kleding dus wel hulp geboden aan de vluchtelingenstroom uit o.a. SyriŽ.

Er zijn meerdere redenen om geen kledingpakketten de halve wereld meer over te sturen. Met geld kan ter plaatse efficiŽnter hulp geboden worden dan met kledingpakketten waarvan een deel achteraf niet geschikt blijkt te zijn. De lokale economie is er bovendien bij gebaat dat hulpgoederen ter plaatse gekocht worden. Het transport van die kleding kostbaar en belastend voor het milieu.

Kortom, blijft u vooral goede gebruikte kleding verzamelen die door de vaardige handen van doopsgezinde zusters en broeders wordt gesorteerd en verpakt in Mennoís Pleats. De kledinginzameling is ťťn van de projecten van Doopsgezind WereldWerk, zie www.dgwereldwerk.nl.


Terug
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zeist
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl