Nieuwsbrief Doopsgezinde Gemeente Zeist
1 ​mei 2020

Beste leden, vrienden en belangstellenden van de Doopsgezinde Gemeente Zeist,

Met veel flexibiliteit en creativiteit proberen we als doopsgezinde geloofsgemeenschap met elkaar verbonden te blijven. Langzamerhand krijgen we zicht op de ingrijpende gevolgen van de komst van het coronavirus. Zoals bekend zijn alle kerkdiensten en bijeenkomsten in ieder geval tot 1 juni afgelast. In plaats daarvan kunt u elke zondag een vlogdienst volgen via Youtube. De vlogdiensten worden met veel enthousiasme samengesteld door onze predikant Maaike de Jong en onze leden en vrienden. Veel dank daarvoor!

volgende dienst(en)
OP WEG NAAR DE VRIJHEID OP WEG NAAR DE VRIJHEID
3 mei
Voorganger: Annelies Soomers, Corry en Peter Gerrits
Waar: VLOGDIENST
Gedichten van Dietrich Bonhoeffer, één van de invloedrijkste theologen van de twintigste eeuw. Net als voor ons momenteel, was voor hem de toekomst onzeker, zelfs uitzichtloos. Maar hij houdt moed en vertrouwen.

DE GROOTINQUISITEUR VAN DOSTOJEVSKI DE GROOTINQUISITEUR VAN DOSTOJEVSKI
10 mei, 10:00 uur
Voorganger: Ellen Leutbecher en Anton Bussemaker
Waar: VLOGDIENST
De beroemde legende over de terugkeer van Christus op aarde en de wijze waarop hij door de kerk ontvangen wordt.

JE BENT NOOIT ALLEEN JE BENT NOOIT ALLEEN
17 mei, 10:00 uur
Voorganger: Sabine Thole
Waar: VLOGDIENST
Een dienst naar aanleiding van Psalm 139: Heer, u kent mij, u doorgrondt mij.

PINKSTEREN PINKSTEREN
31 mei, 10:00 uur
Voorganger: Ds. Maaike de Jong
Waar: VLOGDIENST
Over mensen die elkaar plotseling verstaan, maar erlkaar toch niet per se begrijpen. Herkennen we dat? Verstaan we elkaar wel eens niet, ook al spreken we dezelfde taal? Een dienst met een feestelijk tintje. Verwonder u op deze Pinksterdag.

uitgelicht
Afgelasting bijeenkomsten Doopsgezinde Gemeente Zeist
1 mei 12:49 uur
De bijeenkomsten van de gespreksgroep Geloven in deze tijd, de workshop Meditatief schilderen, de gespreksgroep Bijbel, boek en bron, en de Wijkavonden zijn i.v.m. het coronavirus tot nader orde uitgesteld.

Protocol voor hervatting kerkdiensten
1 mei 12:23 uur
Nu de landelijke coronamaatregelen effect blijken te hebben kan alvast vooruitgekeken worden naar het moment dat de kerkdiensten weer (aangepast) hervat kunnen worden. Hiertoe is een protocol opgezet. Let wel: de kerkdiensten kunnen pas werkelijk hervat worden als de overheid en interkerkelijke adviesorganen daar expliciet het groene licht voor geven.
In de kerkenraadsvergadering van 13 mei a.s. worden de nieuwe richtlijnen voor het eventueel hervatten van de kerkdiensten besproken.

RINGDAG 2020 OOK AFGELAST
17 mei
De Ringdag van de ring Midden Nederland die op 17 mei 2020 in Almere zou plaatsvinden gaat om de inmiddels bekende reden niet door.

Van digitale Veertigdagenkalender naar Vijftigdagenkalender
Er is een vervolg op de Veertigdagenkalender van de Raad van Kerken Zeist. Dit jaar verschijnt er ook een Vijftigdagenkalender die loopt van Pasen naar Pinksteren. Het licht speelt is het thema. Aan deze kalender wordt ook meegewerkt door Ineke en André Droogers. Hun bijdragen vindt u op: 40+50 dagenkalender. Wie de Veertigdagenkalender heeft ontvangen, krijgt de nieuwe Vijftigdagenkalender automatisch. Wie zich ervoor wil opgeven kan dat doen door een mail te sturen via: vijftigdagenkalender.nl

Raad van Kerken Zeist - Viering 75 jaar vrijheid. Online en via Slotstad Radio te volgen.
5 mei 19:00 uur
Op dinsdag 5 mei om 19 uur wordt in de kerk van de Evangelische Broedergemeente een viering gehouden ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid. Vanwege het coronavirus kan deze dienst niet bezocht worden! Lees meer >>

Doopsgezinde Gemeente Zeist
Pauw van Wieldrechtlaan 29A | 3701 ET Zeist