> gemeente > groepen

Groepen

 
 

Gemeente-zijn is naast de zondagse kerkdienst ook: elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en van elkaar leren. Afhankelijk van hun talenten, zetten gemeenteleden en -vrienden zich in kleine groepjes in op het gebied van het voorbereiden van vieringen, het onderhoud van kerk en tuin en op het gebied van communicatie en zorg voor elkaar.
Het is altijd mogelijk eens op proef aan een groep deel te nemen. 
Informatie/aanmelding via de kosteres van de gemeente | e-mail

 • De werkgroep Vieren
  Deze groep bereidt het maandelijks Ander uur en de Eerste zondag voor en verdiept zich daartoe in liturgie en het schrijven van teksten voor de liturgie. De groep kent een vaste kern, maar staat open voor nieuwe mensen of voor wie een keer mee wil doen.

 • Wijkbijeenkomsten 
  De gemeente is onderverdeeld in een aantal wijken. In die wijken onderhouden de wijkcontactleden contact met de leden en vrienden die in hun betreffende wijk wonen. Dit contact kan bestaan uit een bezoek wegens jubileum, verjaardag, ziekte of met een sociaal karakter. Elk jaar worden er wijkavonden of -middagen georganiseerd rond een thema. De wijkbijeenkomsten worden meestal bij een lid thuis gehouden.

 • Samen eten
   
  In de eetgroep wordt in twee groepen eens in de zes weken op maandagavond bij toerbeurt gekookt, de tafel gedekt, samen gegeten, de maaltijd afgesloten en de afwas gedaan. De tafelgesprekken zijn minstens zo belangrijk als de maaltijd zelf. Nieuwe mensen zijn van harte welkom.
   Info en opgave bij Marcel van de Weerd,  0343-75 98 19 | e-mail
   
 • De tuingroep
  Onze kerk ligt in een prachtige tuin die met zorg wordt bijgehouden door de tuingroep. Doorgaans op donderdag zijn zij in de tuin te vinden en mede dankzij hun inzet en werk kunnen wij genieten van kleurige borders en bij mooi weer van een kopje koffie op het terrasje. De tuingroep kan wel enige versterking gebruiken. Wilt u ook meewerken, meldt u dan bij Bianca van Duin, 06-29271120  | e-mail: biancavanduin@ziggo.nl 

Naast genoemde groepen biedt onze gemeente via Zin-Inn de volgende activiteiten:

Leren

 
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zeist
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl