> over ons > vredesgemeente

Vredesgemeente


Sinds februari 2014 is onze gemeente als vredesgemeente aangesloten bij de Christian Peacemaker Teams. Onze gemeente verplicht zich hiermee om bijeenkomsten over CPT te houden, regelmatig in het gemeenteblad over het werk van CPT te publiceren en minimaal twee keer per jaar voor het werk van CPT te collecteren. Zo willen we op onze manier als gemeente een steentje bijdragen aan geweldloosheid en vrede in de wereld.

Christian Peacemaker Teams staat voor geweldloze aanwezigheid op plaatsen waar de dialoog tussen bevolkingsgroepen wordt bemoeilijkt of zelfs onmogelijk is door grote machtsongelijkheid. In de praktijk betekent het dat CPT op uitnodiging van plaatselijke organisaties aanwezig is op verschillende plaatsen in de wereld. Doel is deze organisaties te steunen bij het geweldloos opkomen voor hun bestaansrechten. Peacemaker teams zijn actief in Colombia, Noord-Irak, Palestina, Canada First Nations, Afrika Merengebied en bij de US-Mexico grens.

Vanaf 1 januari 2017 is Irene van Setten de opvolger van Maarten van der Werf.
Irene van Setten is jurist en CPT-er in hart en nieren. Ze heeft de CPT-training gevolgd en is in Hebron, Palestina geweest. In Nederland zal Irene zich inzetten voor fondsenwerving, netwerken en delegaties formeren. Irene is actief binnen de Europese poot van CPT, o.a. met fondsenwerving en juridisch getinte problemen. Verder is ze actief geweldloos actievoerder in Nijmegen en de rest van Nederland als het uitkomt.
Voor meer informatie over CPT Nederland kunt u kijken op www.cpt-nl.org

 
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zeist
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl