zeist > gemeente > predikant

Predikant

Ds. Yko van der Goot is (parttime) predikant van onze gemeente
p/a Pauw van Wieldrechtlaan 29A
3701 ET Zeist†

Telefonisch (doorgaans) te bereiken op dinsdag, woensdag en donderdag 9.00-9.30 uur. Zo niet, dan†kunt u voor informatie of dringend pastoraat contact opnemen met de kosteres (030-691 86 05) of met een lid van de kerkenraad.

Samen onderweg
Na ruim vijfendertig jaar in diverse functies bij de NCRV gewerkt te hebben, kwam het moment om te bekijken wat voor moois ik verder zou kunnen doen met mijn studie theologie. Tijdens de studie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam ontdekte ik al mijn liefde voor het pastoraat. Maar zou ik de stap van de onrustige omroepwereld naar de pastorale zorg kunnen maken? En hoe was het om voor te gaan in een liturgische viering? Om daar achter te komen liep ik stage bij de geestelijk verzorgers van het Flevoziekenhuis in Almere. Op basis van mijn ervaringen besloot ik predikant te worden en ik zocht vervolgens contact met de Doopsgezinde Gemeente Zeist.

'We willen samen het visioen levend houden van een wereld waarin mensen zorgvuldig omgaan met de schepping en met elkaar, een wereld waarin het goed leven is voor iedereen.' Een inspirerende zin uit de profielschets van de gemeente uit 2012. Deze visie sprak me aan en, zeker zo belangrijk, er ontstond direct een goede relatie met leden en vrienden van de gemeente. Tijdens een †bezoek aan Taizť besloot ik doopsgezind te worden. Ds.†Henk Leegte, vriend en eerder ook predikant in Zeist, verbond mij op 13 januari 2013 aan de Doopsgezinde Gemeente Zeist.†Een mooi nieuw avontuur.

Yko van der Goot†

Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zeist
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl